Max Factor Colour Elixír Velvet matte rúzs + ajakceruza

by - március 13, 2017

Bizonyára több helyen már ti is értesültetek a Max Factor újonnan megjelenő kollekciójáról és azok tagjairól, a The rule breakers-ről.  Néhány hetes használat után most végre leülök, összeszedem a gondolataimat, és leírom nektek, hogy milyen tapasztalataim voltak a termékek használatakor. Első körben az ajak részleget nézzük meg kicsit közelebbről.


Huh, hol is kezdjem?! Tudjátok, hogy nem vagyok egy hatalmas klasszikus rúzs "fogyasztó". Nem mondom, hogy nincsenek rúzsaim, és azt sem, hogy egyáltalán nem használom őket, de alapvetően a folyékony rúzsokra esküszöm, számomra hétköznapokon ezek a legkényelmesebbek, nem másznak el, nem kenődnek vagy fognak össze mindent.  Ennek ellenére mindig szívesen kísérletezem, pláne ha az adott klasszikus rúzs matt. Jelen esetben is egy matt verzióval állunk szembe, így boldogan vetettem be, pláne mikor megpillantottam a csodaszép hétköznapi, visszafogott árnyalatát.



No de mi ez a fehér (??) ceruza? Ez egy teljesen áttetsző, transzparens ajakkontúr ceruza, aminek a különlegessége sokak szerint abban rejlik, hogy bármilyen árnyalatú rúzshoz felvihető, nem kell számtalan színű kontúr ceruzával rendelkeznünk. Nos én bevallom, hagyományos ajakkontúrként nem szeretem, hisz nálam fontos egy ilyen jellegű terméknél, hogy egyfajta precizitás, éles határt biztosítson a rúzs és az ajak találkozásánál. Ezt a terméket teljesen más tulajdonsága miatt szerettem meg, és ajánlom szívből nektek. Ez pedig a primer.


Az egész ajkat besatírozva vele tökéletes alapot kapunk, melyre bármilyen rúzs felvihető, növelve annak tartósságát. Valamint nem utolsó szempont az egységes alap biztosítása sem, amire csak úgy siklik fel a rúzs, anélkül, hogy beleülne a barázdákba, vagy kiemelné az ajkak egyenetlenségeit. Az állagát leginkább egy picit a wax-hoz tudnám hasonlítani, amibe tökéletesen rátapad minden, ami fölé kerül, a végeredmény viszont egyáltalán nem kellemetlen, nehéz érzés. 


Az egyetlen probléma mindösszesen csak az árával van, hiszem mindösszesen 2399Ft a teljes ára, ami valljuk be nem éppen baráti. Egy klasszikus kiszerelésű, vékonyka ceruza, ami az egész ajak kitöltése esetén elég intenzíven fogy. Hogy Glamour napokon 50% kedvezménnyel megéri e beruházni rá? Nos, ha fontos számotokra, hogy a jelenlegi rúzsaitok tartósságát növelni tudjátok, akkor 1200 Ft-ot már érdemes lehet rá kiadni, viszont ha napközben egyébként is sokszor figyelitek az ajakfestéseteket, akkor nektek felesleges kiadás lesz. Csodát természetesen ne várjatok, de abszolút van különbség a különféle rúzsok esetében a "vele" és "nélküle" végeredmény között. 


Most pedig térjünk át a ceruza fölé felvihető matt rúzsra. Essük gyorsan túl a száraz, uncsi alapadatokon, amik semmiképp sem elhanyagolhatóak. Először is nézzétek ezt a csodaszép matt fekete csomagolást. Roppant igényes, exkluzívabb hatást keltő, masszív, jól záródik. Egyetlen jelentéktelen problémám vele, hogy bizony az oldalán éktelenkedő ragacsos hatalmas matrica nem lehúzható, vagyis mondjuk inkább úgy, hogy nem szépen. Tudom, nem kulcs fontosságú tényező, de zavar, vagyis szúrja a szemem valahányszor a kezemben tartom. 


Összesen 7 árnyalatban kapható, én egy hozzám nagyon közeleső színt kaptam a márkától, a 05 Nude színt, ami valahol a piszkos rózsaszín és a mályva között foglal helyet. ( Néhány képpel lejjebb találtok róla színmintákat is. ) Mindez teljes áron 3699Ft a Müller és DM drogériákban. Ez sem olcsó, viszont a márka árfekvéséhez képest abszolút reális. Az, hogy ki mennyit áldoz egy rúzsra, és ki milyen rúzst preferál leginkább a saját döntésetek, viszont a továbbiakban szeretnék minden apró részletre és tulajdonságra kitérni vele kapcsolatban. 


Elsőként kezdeném azzal, hogy a rúzs megalkotásánál a fő szempont a matt finish és a hidratáló érzet együttes megalkotása volt. Sokan próbálkoztak már ezzel, leginkább kisebb, mintsem nagyobb sikerrel. Valljuk be őszintén, hogy az igazi matt rúzsok bizony szárítanak, bár nem annyira mint egy folyékony rúzs, de valljuk be, jól esik lemosásuk után ajakápolót használni. A termék leírása szerint, ez a rúzs azért kelt egyszerre matt hatást és hidratáltságot, mert más termékekkel ellentétben a matt finisht nem a termékben található púderrel érik el, aminek szárító hatása közismert. 


Annyiban tökéletes egyetértek, hogy nem szárítja az ajkakat. Ne várjatok hidratáló hatást, pihe-puha ajkakat, de ha nincs kiszáradva a szátok, akkor alapvetően nem lesz kellemetlen, szárító érzet. Emellett egy rétegben szépen fed, nem ragacsos, nem csúszkál, nem mászik el az ajkak vonalán kívülre könnyen. Egy szóval megszerettem. Az utóbbi idők legkellemesebb rúzsviseletét jelenti számomra. Viszont ha a következő képeket meglesitek, akkor azt mindenképpen látni fogjátok, hogy nem extra matt, talán egy picit inkább félmatt.




Összességében azt kell mondanom, hogy egy jól sikerült ajak kombó került bele az új kollekcióba, amelyet mindenképp érdemes közelebbről meglesnetek, ha egyszer a márka állványa közelében jártok. :)

Nektek mi a véleményetek? Felkeltette az érdeklődéseteket? :)

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. Gyönyörű ez a szín, és remekül áll! :) Nem mellesleg a sminked is szuper!

    VálaszTörlés
  2. Nem újdonság, de ez a szín is jól áll neked :D És nagyon szép a smink is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de aranyos vagy :D Köszönöm :) Egyébként szerintem ez a szín sokaknak jól állhat :)

      Törlés