Manikűrvadász 24. | Édes, mázas fánkocskák

by - február 22, 2016

24. alkalom, kell még bárkinek is bemutatni, hogy mi az a Manikűrvadász? Úgy hiszem mindenki tudja, én minden alkalommal alig várom, hogy jelentkezhessek rá, és kutakodjak az általam kapott blogon és gondolkodjak, mint és hogyan kéne elkészíteni.




Az én párom ezúttal a Testvérkódex blog lett, egészen pontosan Detti és Mesy. A blog ugyan nem ismeretlen számomra, hiszen a lányok már többször is vadásztak tőlem, de azért végig kellett tüzetesebben néznem, hogy miket alkottak, mi az, amit szívesen újragondolnék. A tél végével már igen csak húz a szívem a világosabb színek és a játékosabb formák felé, ezért hamar döntöttem. A választásom ERRE a fánkos manikűrre esett, ami Mesy munkája egyébként. 


Nagyon tetszett ez a fánkos megoldás, sütis körmöt még sosem csináltam, csak valamikor egyszer az őskorban egy muffinosat, amit szerintem mindenki elkészített egyszer, aki kicsit is szeret mintákat festeni a körmére. Szerettem volna azonban ezt a mintát a "Niki-féle" kinézetre átalakítani, tehát a nagyujj, gyűrűsujj kapott kis fánkokat, a középső ujj egy csillámos lakkot, a maradék pedig a fánkokhoz passzoló piszkos rózsaszínt. ( Essence - 13 forgive me )


A fánkok "receptje"

Mostanában lehet nem vagyok formában, de mindenre azt írom, hogy nem volt egyszerű, ez sem volt az. Először a fehér alap száradását követően rózsaszín lapított köröket festettem, melyeknek a közepén volt még egy kisebb lapított kör, amit értelemszerűen fehéren kellett hagyni. Ez még csak-csak ment, ekkor úgy éreztem, hogy könnyen megleszek az eltervezett mintával. Igen ám, de aztán elkezdtem megfesteni a pink mázon található kis piros cukorka drazsét, aminek festésekor szerintem nem is vettem levegőt, hiszen szerettem volna minél vékonyabbra megalkotni őket. Majd jöhetett a fánk "teste", amit ügyesen kellett úgy odafesteni, hogy még mindig megmaradjon a fánk forma, de némi dimenziót kapjon az egész. ( Ezt a színt egyébként pirosból, sárgából és rengeteg fehérből kevertem ki. ) Végül a kis fánkok közé néhány pöttyöt is elszórtam a középső ujjamon található Golden Rose Jolly Jewels körömlakkal és egy pontozóval természetesen.







Sokszor azt hittem ebből az egészből nem lesz semmi, de olyan is volt, hogy egészen felismerhetőek voltak a fánkok. Az itthoniak a végkifejletet is felismerték, és tulajdonképpen a végeredménnyel én is kibékültem. Ezer éve nem volt a körmeimen rózsaszín, utoljára talán augusztusban viseltem hasonló árnyalatot, úgyhogy most mindenképp jólesik a szememnek.

Nektek hogy tetszik?

You May Also Like

28 megjegyzés

  1. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit fogsz választani. Hihetetlen cukik lettek a fánkocskáid és a színösszeállítás is nagyon szuper :)

    VálaszTörlés
  2. Miért ilyen picik a képek? Szeretnék rájuk kattintani de az se megy...szeretném nagyobba megnézni a művedet! Szépek a színei! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsika, hogy belekotyogok, de én is hozzád hasonlóan jártam elsőre. Menj le a lap aljára Lolli és válaszd az internetes verziót, úgy beadja a megszokott blogformátumot.

      Törlés
    2. Jobb egérgomb -> kép megnyitása új lapon :) Ott nagyobban meg lehet tekinteni a képeket :)

      Törlés
  3. Nagyon édes manikűr lett :) Megérte dolgoznod a fánkokkal :)

    VálaszTörlés
  4. Szép, csajos manikűr lett, szuper a színösszeállítás és a minta is. A csillogó pöttyök a fánkocskák között külön dicséretet érdemelnek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Azok a pöttyök nagyon kívánkoztak az üres helyekre :)

      Törlés
  5. Jujjj,ez nagyon cuki és egyben profi munka!!!!!!! ;-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon cuki lett! Megéheztem egy kis fánkra tőle :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik az összhatás, és hogy a játékos-babás rózsaszín mellett egy nőies-csillámos lakk is szerepet kapott benne. Szívesen viselném, de valószínűleg én sem lélegeznék a festése közben :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Imádom ezt a csillámos rózsaszín lakkot. Annyi natúr, visszafogott színt fel tud dobni :)

      Törlés
  8. Nagyon cuki lett, imádom! :)

    VálaszTörlés
  9. mindjárt beléjük harapok, olyan édesek lettek! :))

    VálaszTörlés
  10. Ez de édes lett. :) Nagyon ügyes vagy,gyönyörű manikűr lett.

    VálaszTörlés