Anastasia beverly Hills | Modern Renaissance paletta

by - február 15, 2018

Az Anastasia Beverly Hills az a márka, amelyről 1-2 évvel ezelőtt még álmodni sem mertem, hogy egyszer az én készletemben is lesz majd belőle, hiszen valljuk be, kicsit sem olcsók. Viszont mióta követem a kevesebb de márkásabb elvet, azóta néha-néha megengedem magamnak azt a luxust, hogy valamilyen különlegesebb alkalommal megajándékozom magam 1-1 régóta vágyott darabbal. Nos ilyen alkalom volt ősz végén a nyelvvizsgám, ami elég erős indokot adott arra, hogy én bizony ezt a palettát megérdemlem. Nos, így került hozzám ez a csoda.

 
Egyébként a beszerzése egyáltalán nem körülményes és nehézkes, hiszen két lelőhelyet is ismerek hozzá, melyek külföldiek ugyan, de Angliából szállítanak, emellett megbízhatók és pontosak is, így nem kell aggódni a vámköltség miatt. Az egyik ilyen hely a Beautybay a másik pedig a Cultbeauty nevű oldal.

 

 No de beszéljünk most kicsit a márka mára már abszolút ikonikusnak nevezhető Modern Renaissance palettájáról, amely kétségtelenül már a kézbevétel pillanatában belopta magát a szívembe. Hogy miért? Elképesztően minőségi érzet, mikor a kezembe foghatom ezt a mályva bársonyborítást, nem beszélve a paletta súlyáról és masszívságáról. Ez a darab nem kispályás, annyit elmondhatok.
 

Minden apró részlet tökéletesen, precízen kidolgozott. Kapunk egy szép nagy tükröt (Amit én nem igazán használok, ezért egyelőre még a védőfólia sem került le róla, több hónapos használat után. 😅), illetve egy kétvégű ecsetet is, aminek bár nincs rémes minősége, de azért vannak ennél jobb ecseteim, így ezt nem használom hozzá sosem.
 

Arra a kérdésre pedig, hogy miért rendeltem meg a palettát, nagyon könnyen tudok válaszolni. Bizonyára ti is futottatok már bele a jelen szóban forgó paletta tesztjébe illetve színmintáiba itt-ott, és bizony lehengerlő, és szó szerint sokkoló volt a látvány. Természetesen jó értelemben. Valamint annyira jó kis szín-összeállítása van ennek a darabnak, hogy nem hiszem, hogy lenne 1-2 embernél több, akinek ez nem jön be.
 

Bár alapvetően tartalmaz hideg és meleg árnyalatokat is, utóbbiból egyértelműen többet, emiatt inkább azoknak tudnám ajánlani, akik szívesen látják magukon viszont a narancsos, téglabarnás színeket. A paletta 14 árnyalata közül egyébként mindösszesen 4 fényes, az összes többi matt, így rendkívül jól kombinálható akár más paletták fényes, csillogó darabjaival egyaránt. Amellett viszont, hogy gyönyörű színeket tartalmaz, meg kell említenem, hogy a második sor 1. és 2., valamint a felső sor 6. és az alsó sor 5. árnyalata rendkívül hasonlít egymásra, különösen előbbi esetében, mert utóbbi 2 közül az egyik fényes a másik matt. Ezek a szinte ugyanolyan színek egyik párját én szívesen kicserélném másra, ha lehetne beleszólásom.
 

 Az, hogy kinek hiányzik belőle a fekete és kinek nem egyéni preferencia kérdése. Én mindig azt szoktam mondani, hogy nem kell minden palettába fekete, ebbe én viszont lehet raktam volna, mert biztosan ez lenne a legjobb minőségű feketém, amihez mindig nyúlnék. (Bár nem használok napi szinten fekete szemhéjpúdert.) Gondolom most már elégszer utaltam a termék pigmentáltságára, így ki is találhattátok mostanra, hogy ez a minőség VERHETETLEN. Annyira tökéletes, annyira erősen pigmentált, annyira intenzív, hogy nem találok szavakat. Tényleg.
 

Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy fényes vagy matt árnyalatról beszélünk, bézsről vagy pinkről, mert mind egytől egyik kifogásolhatatlan. Ritka, ha egy palettának minden egyes színének azonos a minősége, hisz legtöbbször van legalább egy fekete bárány, amely nem hozza azt a minőséget, mint a többi. (A színek fantázianevei egyébként nem túl fantáziadúsak szerintem, bár nyilván ez senkit sem érdekel, engem sem, de gondoltam megjegyzem. 😁)
 

Az igen magas pigmentáltsághoz azért az hozzá tartozik, hogy ezzel a palettával bizony óvatosan kell bánni. Kezdő kezekbe nem feltétlenül ajánlom, mert az ecsetet nagyon finoman kell beleérinteni a pan-ekbe, és már ekkor is hatalmas mennyiség kerül a szálakra. Mindenképp kell pár nap, mire az ember lánya hozzászokik, és nem olyan hevesen nyúl hozzá, mint bármely más palettájához.
Most pedig nem maradt más hátra, mint hogy megnézzük, hogyan teljesítenek a színek, először a karomon, majd pedig sminkben. A kezemre a színminták egyetlen húzással készültek.


Tempera: Klasszikus matt satírozószín, ami egy leheletnyivel világosabb a bőrömnél, így gyakran használom a szemöldökcsontomra is.
Golden ochre: Matt, mustáros barna árnyalat. Finom árnyék készítéséhez, illetve a smink melegítéséhez tökéletes.
Vermeer: Fémes, fényes, ám rendkívül szolid és visszafogott fehéres rózsaszín.
Buon Fresco: A matt színek közül az egyik kedvencem. Piszkos orgona lila, amely kitűnően mutat mélyítővonalban.
Antique bronze: Fémes, fényes barnás burgundy. Egy álom.
Love letter: A két pinkes árnyalat közül ez a matt, ami egyébként egész mozgó szemhéjon is rendkívül ütős, de ha csak visszafogottabban szeretnénk a sminkbe csempészni, akkor nagyon jól mutat a mélyítővonal környékén, a mélyítővonal felett finoman elsatírozva.
Cyprus Umber: Egy uncsinak tűnő sötétbarna, ami igazából annyira nem is különleges, viszont a minősége miatt szinte mindig ezt használom. Tökéletesen lehet vele mélyíteni a szemeket, külső V-be kifejezetten ideális.



Raw sienna: Matt meleg tónusú barna. Átmeneti színnek tökéletes.
Burnt orange: Az előző árnyalathoz rendkívül hasonló, ám egy leheletnyivel narancsosabb, és még inkább melegebb matt árnyalat.
Primavera: Egy tökéletes fényes pezsgő szín.
Red Ochre: Mióta divatba jöttek a narancsos, meleg tónusú szemsminkek, azóta szerintem mindenki a hasonló barnákat keresi, hiszen a hasonló sminkek tökéletes kiegészítője, sötétítő színe.
Venetian red: A pink színek közül a fényes árnyalat, amelynek bizonyos fényviszonyok között még egy kis hideg, enyhén lilás-kékes fénye is van.
Warm taupe: Matt barnás-taupe árnyalat.
Realgar: Igazán vibráló, letagadhatatlanul meleg téglavörös-narancs. Imádooom.


(Néhány szín egy picit közelebbről)

 Most pedig következzen két smink, amelyek mindegyiket kizárólag ennek a palettának a színeivel készült. Sajnálom, hogy csak ezt a két sminket tudtam csatolni, de mióta a kamerám szerelőnél van, azóta sminkeket nem igazán tudok fotózni, de a későbbiekben mindenképpen tervezek akár videót is csinálni olyan sminkekről, melyek ezzel a palettával készülnek. Úgyhogy egy kis türelmeteket kérem. 🙂
 
 
 

Ez a smink tényleg nem egy nagy durranás, nincs benne semmi wow hatás. Egyszerűen csak azért éreztem fontosnak azt, hogy megmutassam ezt is nektek, mert úgy gondoltam látnotok kell, hogy egy teljesen hideg tónusú, mindenki számára viselhető és elfogadható hétköznapi, valóban natúr smink is készíthető vele.
 
 

 
 

Ebben a sminkben pedig egyértelműen a narancsoké, a narancsos barnáké és a melegebb színeké volt a főszerep. Igyekeztem nektek több fotót lőni, és ezeken szemléltetni, hogy mennyire tökéletesen elsatírozhatók az egyes árnyalatok szélei. Emellett fontosnak tartom itt megjegyezni, hogy a satírozás alkalmával a színek nem vesztik el az intenzitásukat és pigmentálságukat, így nincs szükség folyamatos építgetésekre sem. 

 Figyelem ! A paletta egyszeri kipróbálása függőséget okoz. Az első használat után egyetlen gondolatom volt: " El akarom adni az összes többi palettámat, MOST!" A semmihez nem hasonlítható tökéletes pigmentálság hamar megbabonázza a sminkimádók szívét.

Összességében nem tudok többet írni, csak azt, hogy életem legeslegjobb palettája. Rajongásom iránta töretlen és határtalan. 💗💗💗

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. Csodás ez a paletta! :) A smink gyönyörű nagyon jól állnak Neked ezek a színek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg egy csoda, varázslatos minőség :) Köszönöm ☺

      Törlés
  2. egy álom ez a paletta. *.* én is régóta szemezek vele, többször akartam meglepni magamat vele (szülinap, és ahogy Te is, éppen ezért vagy azért csak simán megérdemlem :D) de aztán valahogy mégsem. de majd egyszer biztos. :D nagyon szép sminkeket csináltál vele, és én nagyon várom már a videót is, ahol élesben is láthatjuk a csodapalettát :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg megéri az árát. :) Nagyon húzós ugyan, de semmihez sem fogható. Videó is idővel készül róla, sőt az elsők között van tervben vele sminkvideó, miután újra nálam lesz a kamera :)

      Törlés