Essence Velvet Stick matt rúzsceruzák

by - augusztus 07, 2016

Bár még mindig hatalmas népszerűségnek örvendenek a matt ajaktermékek, bizony mára már kezd a köztudatba és a trendbe visszaszivárogni a fényes, csillogós ajak. Ennek ellenére kellett idő ahhoz, hogy a matt finissel rendelkező termékek elterjedjenek drogériás szinten is. A jelenlegi bejegyzésben egy könnyen és olcsón beszerezhető termékről lesz szó, ami talán egy jó alternatíva lehet, a drágább matt kencék helyett. Vagy mégsem? 



Engem nagyon megfogtak ezek a termékek a külsejükkel. Nem kelt luxusérzetet, nem csili-vili, fémes, rózsaarany csomagolású, de az Essence pultról nekem rögtön szemet szúrt. Kiemelkedett a többi termék közül. Egyszerű, a ceruzával megegyező színű külső, jól záródó, masszív műanyag kupakkal. Talán semmi extra, de mégis ettől lesz egy totál hétköznapi termék, amit nem féltek, bátran bedobom a táskámba vagy elcsomagolom magammal utazásnál. 


Mivel dönteni nem tudtam a 01 Nude hero és a 02 Peony star árnyalat között, ezért végül elhoztam mindkettőt 749 Ft-os darabáron. Ezeken kívül további 3 pirosas, illetve sötétebb színben érhető el. 



A rúzsceruza formátumot egyébként rendkívül kedvelem, hiszen mint minden hasonló termék, így a  jelenlegi termékek esetében is igaz az, hogy a vékonyabb hegynek köszönhetően precízen lehet vele dolgozni. Nem igényel ajakkontúr ceruzát, vagy különösebb ügyességet a használatuk. Picit bánom, hogy kitekerhető, hanem hegyezni kell, viszont egyetlen faragással sokáig kihúzza, nem kopik el 1-2 használattól. 



Az állaga ennek ellenére krémes, és könnyen kenhető, és emiatt talán nem is annyira matt. Ezt főként a további képeken láthatjátok majd. Nem nevezném fényesnek sem, inkább valahol félúton van a matt felé vezető úton.  Amiatt, hogy kissé fényes nagyon kényelmes viselet, nem szárít, de nem is ragad. Könnyű a felvitele, viszont kiemelkedő tartósságra ne számítsatok. Egy-egy ivást kibír természetesen, de evés közben eltűnik az ajkakról. Szerencsére nem ül bele az ajak táncaiba sem. 




A  01 Nude hero a legvilágosabb árnyalat az összes közül, és hát valljuk be jóval világosabb az ajkaim színénél, viszont még a hordhatóság határán belül áll véleményem szerint. Ez természetesen nagyban függ a bőrszíntől, bőrtónustól, szemszíntől és az ajak eredeti színárnyalatától is. Az mindenképp pozitívum vele kapcsolatban, hogy sötétebb ajkakon alkalmazva egyértelműen világosít rajtuk, hiszen biztos találkoztatok már olyan termékkel, ami ha világosabb volt a saját színeteknél, akkor szinte semmi sem látszott belőle. 




A 02 Peony star egy nagyon különleges lilás-mályvás árnyalat, ami a képen látható sminkemhez nem a legszuperebb választás. Érdekes, hideg színtónusa van, ami miatt meleg, aranyló szemhéjfestéshez nem mutat igazán. A kép elkészítését követő időszakban próbáltam más színekből álló sminkhez, illetve klasszikus tusvonalhoz is. Nos, azokhoz lényegesen jobban passzolt. 

Összességében mit is mondhatnék. Ha szigorúan matt kencét kerestek, akkor ez a termék nem lesz a szívetek csücske. 750Ft-ért úgy gondolom, hogy szuper kis hétköznapi termék, nyilván nem várhatunk ennyiért kacsalábon forgó palotát, ebben azt hiszen egyetérthetünk. Kellemes viseletű, átlagos termék, amit előszeretettel használok. Semmi különleges tulajdonságról vagy textúráról nincs szó, de mindenképp a pozitív, könnyen használható termékek közé sorolnám amikért szívesen nyúlok és ha hasonlóra vágytok, semmiképp nem beszélnélek le róla titeket sem. :)

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. pont emiatt szeretem az essence-t. :) mert ár/érték arányban nagyon jó (oké, van 1-2 túlárazott termék, ami nem ér többet 100 Ft-nál), de az ember azt kap a pénzéért, amit vár. Szerintem, akik fikázzák ezt a márkát, azok valami Chanel színvonalat várnak el tőle, és nem tetszik nekik, ha az alapozó néhány óra múlva elmászik az arcról. De könyörgöm, ennyi pénzért?
    Amikor (hobbiból) másokat sminkelek, nem ilyen kategóriát használok, de magamra, a hétköznapokon tökéletes. A leárazáson szereztem be a Silky touch pirosítókat, és a 8 órás munkaidőm alatt csak egyszer kell frissítenem.
    tény, hogy sokaknak az essence a 'tini márka', hisz valljuk be, sokunknál ez volt a sminkelés kezdete... :D De ettől függetlenül sok szuper termékük van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek veled :) Van azért persze jó pár olyan termékük, amiért nem adnék egy forintot sem, de a sok jól használható, jól kihasználható termék között elférnek. A pirosító mondjuk nálam olyan, amit napközben nem szeretek frissítgetni, emiatt az Essence darabjaimat annyira már nem használom, pláne ha tudom, sokára jövök haza. A legtöbb rúzs, szájfény, szempillaspirál, tus, ( és még sorolhatnám ) jó vétel ennyi pénzért. :)

      Törlés
  2. Hát nem tudom... én azért örülök a fotóidat végig nézve, hogy amikor lekaptam a Peony Star-t polcról, akkor abban a pillanatban vissza is tettem. Nem kell ide high end kategória, már ugyanebben az árban (vagy csak egy picivel drágábban) is találok olyan terméket, ami azt nyújtja, ami rá van írva. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek kedvenc termékeim a márkától (pl. a szemöldök szett, a bronzosítók, a pici pirosítók és a szempillaspirálok is szuperek az árukhoz képest, azokat mindig szívesen megnézem és vásárolom is), de az ajaktermékeiket a sokadik próbálkozás után inkább kerülöm, mert nekem kevés amit tudnak.

    Ami szerintem a legjobb az Essence-ben, az az, hogy igazi smink-különlegességeket is leutánoz, amik drogériás szinten még nem elérhetőek. Szóval kipróbálni, hogy mennyire jön be az a formula vagy a szín, vagy csak nem szeretnénk túlgondolni a dolgot, akkor tuti választás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez természetesen, hogy nem vagyunk egyformák és az igényeink sem azonosak. Nem mondom, hogy kiemelkedő minőségűek, de nekem a 750Ft-ot abszolút megérik. Nálam sokkal inkább a pirosítóik voltak azok, amik nem váltak be, így azokat igyekszem elfogyasztani akkor, ha tudom, nem megyek el hosszú időre itthonról.

      Törlés