NYX Lingerie matt folyékony rúzs

by - július 18, 2017

A NYX márka a Müller drogériákból történő eltűnése után mára a fénykorát élő márkává lépett elő, melynek nemrégiben megnyíló üzlete, illetve a Douglas parfümériákban történő megjelenése nagyot lendített a vásárlók érdeklődésén és vásárlási hajlandóságán. Manapság mindenképp a legnépszerűbb termékei között tartják számon a Lingerie folyékony ajakrúzsokat, melyek bizony az én érdeklődésemet is felkeltették, hiszen ha valami matt és tartós, akkor az nálam mindenféleképpen bejövős. 😉

Mivel vidéken lakom, ezért nagy izgalommal vártam, hogy megjelenjen a márka a Douglas üzletekben is. Szerencsére csalódnom nem kellett, hiszen az általam vártnál jóval nagyobb pult és jóval több termék érkezett. Mivel a folyékony rúzsok az utóbbi években abszolút kedvenceimmé nőtték ki magukat az ajakkencék között, ezért nem is volt kérdés, hogy kipróbálom e vagy sem a márka ikonikus darabját.



Összesen 14 árnyalatban elérhető, legalábbis a Douglasokban ekkora a felhozatal. Ezekről a színekről ITT találtok egy képet. A Lingerie család különlegessége, hogy csak barna és nude színeket találunk közöttük, az egészen hideg tónusoktól kezdve a teljesen meleg barnákig. Mondanom sem kell, hogy nem esett nehezemre választani legalább egyet közülük, hiszen a barna és a nude színek még mindig a legnagyobb kedvenceim. Végül a Bedtime flirt fantázianevet viselő rózsaszín alaptónusú nude árnyalatra esett a választásom. Hozzáteszem, elképesztően nehéz volt választani. 😀


A 4 ml termék egyébként egy átlagos, henger alakú tubusban foglal helyet, fekete jól záródó kupakkal. Bár még nincs meg nagyon nagyon régen a birtokomban, de nem kezdett el a felirat sem lejönni róla, úgyhogy talán a továbbiakban sem lesz vele hasonló esztétikai probléma. Jelenleg 2700 Ft a teljes ára, tehát tulajdonképpen Pupa és Milani árkategóriában mozog, viszont ez a vonal talán mégsem jelent a másik két márkának konkurenciát, hiszen míg ezek ketten nem igazán vonultatnak fel nude árnyalatokat, addig a NYX Lingerie esetében szinte alig lehet választani közülük.


A másik fontos tulajdonság egy folyékony rúzs esetében természetesen az applikátor.Talán ez az a pont, ahol annyira nem vagyok elájulva. Nem mondom hogy rossz, és hogy nem lehet használni, de kétségtelen, hogy sokkal jobban szeretem a kicsit kisebb applikátorokat, amelyek jobban ráfekszenek az ajkakra. Ez egy kissé túl egyenes és néha a rajta található festékmennyiségből is kell lehúzni a szép végeredmény elérése érdekében.


A szín viszont mindenképp egy tökéletes választásnak bizonyul, bizonyult. Egy nagyon kellemes rózsaszínes, kissé talán mályvás beütésű ajakkence, ami rajtam egy természetes viselet, mégis szépen kiemeli az ajkaimat, de nem túl sok, nem túl tolakodó. Az árnyalat mellett fontos még megjegyeznem, hogy a pigmentáltság jelen árnyalat esetében mindenképp megfelelő. Érdemes belőle egy vékony réteget felvinni, mert ekkor szépen befedi az ajkakat, nem lesz sem csíkos, sem foltos, mindemellett nem lesz túl nehéz viselet.


Ha valamiért egy második réteg kerül rá - ami egyébként szépen felvitt első réteg után nem indokolt-, akkor bizony nem a legkellemesebb érzés viselni. Ebben az esetben egy egész nap érezhető réteget fogunk viselni, ami még egy kicsit be is repedezik. Egy szóval látványra és érzetre sem lesz viselhető. Ezért erre mindenképp figyeljetek felvitelkor. 


Végezetül nem maradt más hátra, minthogy néhány mondatban kitérjek a számomra legkritikusabb pontra, a tartósságra. Én bizony egy matt folyékony rúzzsal szemben elvárom azt, hogy a napközbeni ivást, beszédet bírja, lehetőleg ne nagyon hagyjon nyomot, és ami a legfontosabb, ne kenődjön vagy maszatolódjon, ne vándoroljon el a szám körvonalán kívülre, még akkor sem ha éppen eszek. Természetesen mint minden termék, így evéskor ez is megkopik kicsit. A kopás mértéke legfőképp az étel zsírosságától függ, de egy szendvics után nem szükséges javítgatni, az ivás, beszéd pedig egyáltalán meg sem kottyan neki, így a vele - és más termékekkel -szemben támasztott feltételeknek megfelelt. 

Összességében tehát egy jó vételnek tartom, szeretem, valóban sokat használom, hiszen nem problémás, nem kell figyelnem, hogy csúnyán lekopott e, mert mikor már azt hinném, hogy szinte semmi sincs a számon, ez bizony még akkor is ott van. Egy idő után elhalványul, de semmiképp nem potyog le darabokban, és egyáltalán nem morzsolódik. Azonban ha az ajkatok hajlamos a kiszáradásra, és nem szeretitek a szuper matt ajkakat, akkor ez nem a ti hőn szeretett terméketek lesz. 

Nektek van már tapasztalatotok ezzel a termékkel kapcsolatban? Próbáltátok már?

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Nagyon tetszik és baromi jól áll! :)

    Nekem a Teddy és a Embellishment a kedvenceim. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Azt hiszem nekem sem ez az utolsó árnyalatom ebből a típusból :D

      Törlés
  2. Szia! :) Már régóta olvasom figyelemmel a blogod, de csak most tudtam feliratkozni rád, valahogy nem engedte, hogy rákattintsak a rendszeres olvasóra.
    Nagyon tetszenek a cikkeid.
    A rúzs nagyon jól áll.:)
    Puszi, várom a további cikkeket is.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ha kicsi késéssel is, de a feliratkozott olvasók között köszönthetlek :) Remélem a továbbiakban is hasznos tartalmakkal találkozol majd itt :)

      Törlés