Fél profi 15 darabos sminkecset készlet | JESSUP

by - január 06, 2016

Ha valaki egy picit is jobban kezd el érdeklődni a sminkelés iránt, előbb utóbb beszippantja az a veszélyes, soha véget nem érő láz, amit úgy hívnak: sminkecsetek. Rengeteg márka szebbnél szebb készletei és újabbnál újabb kiadásai fájdítják a smink őrültek szívét. Mivel ecsetből sosem elég, ezért egy számomra igen kedves, komplett ecsetkészlettel ismertetnélek meg benneteket, amely a Jessup 15 ecsetből álló fél profi készlete. 




A Jessup márkával sokáig csak az Ebay-en illetve egyéb kínai webráruházakban lehetett összefutni, azonban nemrégiben jelent meg a Makeup Pláza kínálatában is. Külön öröm számomra, hogy nagyjából azonos áron tudjuk mindenhol megvásárolni. Jelenleg a MUP oldalán 6100 Ft, ami jelenleg is készleten van. 


A legfantasztikusabb dolog a 15 darabos készletben, hogy ha valakinek csak ez az egy van a birtokában, azzal minden sminkterméket fel tud applikálni, leszámítva az alapozót. A készlet tartalmaz 7 db arcra, illetve 8 db szemre használatos ecsetkét, amelyekről összességében el tudom mondani, hogy minőségi darabok kinézetre és használat közben is egyaránt. Nagyon masszív az ecsetek nyele, illetve rendkívül elegáns a hozzá párosított arany rész is. Most pedig nézzük őket egyesével, részletesebben.


1. large powder brush

A készlet legnagyobb és legpuhább ecsete, amivel ha tehetném naphosszat simogatnám az arcomat. Kellően tömött, elegendő mennyiségű púdert vesz fel, amit aztán finomat eloszlat az arcon, nem keltve túl maszkos, természetellenes hatást.


2. Tapered face brush

A Makeup Pláza leírása szerint ez egy pirosító ecset, ám ez az elvékonyított, de egyben sűrű szálakból álló ecset a legtökéletesebb választás a kontúrozásra. Tökéletesen beilleszkedik az arccsont alatti mélyedésbe, és akár viszonylag éles, szigorúbb kontúr is készíthető vele.


3. Powder/blush brush

Kisebb púderecset, illetve pirosításra is alkalmas darab, amelyet én leginkább az utóbbi felvitelére használok, szerintem púderhez egy picit kicsi. A pirosító felvitele, illetve ennek szép, átmenetes eldolgozása is könnyű, mert nem annyira sűrűek a szálak, ezáltal egy erősebb szín is szépen felvihető vele.


4. Powder/blush brush

A következő, duo fibre ecsetet elképzelhetetlennek tartom púderezéshez, hiszen a fekete szálak tömöttek, majd a fehér ( jelen esetben már barack színű ) szálak ezeknél hosszabbak és ritkábbak. Én vittem már fel vele por állagú pirosítót, amihez kicsinek bizonyult a feje, illetve nem lehetett eldolgozni olyan szépen az éleket, viszont a második próbálkozásom krémes pirosító volt, amihez viszont jó választásnak bizonyult. Elegendő volt épphogy csak belemártanom a fehér szálak hegyét, és óvatosan felütögetni. 


5. Tapered highlighter brush

A nagy testvére tökéletes kontúrozáshoz, ez pedig a highlighter felviteléhez. Szintén kellően tömött, hegyesre vágott szálaival szépen felveszi a por állagú fényesítőt. Nekem még sosem volt hasonlóm, így nagyon örültem, hogy a 15 ecset egyike ilyen volt.


6. large concealer brush

Avagy nagy korrektor ecset. Nem tudom mennyire kihasználható, én nem igazán alkalmazok ilyesmit, mert a korrektort általában ujjal viszem fel, nagyon ritkán ecsettel, viszont akkor sem ekkorával, hanem ennél lényegesen kisebbel. Amihez viszont el tudnám képzelni ezt az ecsetet, az sokkal inkább a krémes kontúr felvitele. 


7. concealer brush

Az előbb emlegetett kisebb fejű korrektor ecset, ami már sokkal jobban használható, főként krémes textúrákhoz. Elég kemény, viszonylag merev szálakból áll, amelyekkel inkább a felvitel egyszerűbb, mintsem a szép eldolgozás. 


Hasonló minőségi és jól kihasználható ecsetek a készlet szemre készült darabjai. Egy-egy kivétel akad itt is, de nagyrészt a mindennapok során is tökéletesen alkalmazható ecsetek.


1. tapered blending brush

Ceruza ecset jellegű, a végénél elkeskenyített satírozó ecset, amivel am élyítő vonalban fantasztikusan lehet dolgozni. Az egyik kedvenc ecsetem a 15 darab közül. A szememre kerülő legsötétebb színt precízen fel lehet vinni a külső V, illetve a mélyítővonal legmélyebb pontjaira. Nem extra puhaságú szálakból áll, de kellő sűrűségű, nem túl tömött és nem is túlságosan ritka. 


2. blending brush

A klasszikus, kisebb fejű satírozó ecset, ami szintén rendkívül könnyedén használható, nagyon szépen lehet vele satírozni az egyes színek széleit, de a szín konkrét felvitelére is alkalmas mélyítővonalba, vagy a szemhéj külső területére.


3. Large cluff brush

Ez az ecset az, amit nem teljesen értek. Rendkívül tömött és pufi valamint elég nagy is. Így szemhéjpúder felvitelére nem megfelelő, satírozáshoz pedig túl nagy és sűrű.


4. tapered blending brush

Bár nem annyira szakszerű és profi megnevezés illetve körülhatárolás, de engem ez az ecset bizony az ovis koromból származó vízfesték ecsetre hasonlít leginkább, no nem minőségben, sokkal inkább formájában. Szintén satírozáshoz, illetve kisebb területek highlighterezéséhez abszolút megfelelő, kellően puha és közepes sűrűségű. 


5. flat definer brush

A másik ecset, ami miatt rendkívül vártam a készletet. Soha nem volt ilyenem, és nem is értem, eddig hogy tudtam nélküle működni. Nagyon precízen, illetve intenzíven lehet felvinni a szemhéjpúdert az alsó pillasorhoz, ráadásul a lehető legközelebb hozzájuk. 


6. short shader brush

Ez az apró, de annál jobban kihasználható ecset bizony rengeteg munkafolyamatban megállja a helyét. Használom a szemöldökcsontra, kiemelőszín felviteléhez, a belső szemzugba, illetve az alsó szempillasorba az előző ecsettel felvitt szín éleit olykor eldolgozom, és ilyenkor szintén ezt a darabot veszem elő. 


7. small eyeliner brush

Klasszikus, pici fejű szemhéjtus ecset, amit még nem sikerült kipróbálnom, ugyanis nincs itthon tégelyes tusom, viszont elég precíznek, és kellően merevnek látom.


8. lip brush

Hagyományos ajak ecset, ami elég precíz ahhoz, hogy szép kontúrt tudjak készíteni a az ajkaimnak. 

Összességében tehát elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok ezzel a készlettel, abszolút felülmúlta a várakozásaimat. Szinte minden megtalálható benne, ami kell, maximum 2-3 feleslegesnek vélt ecsetet fedeztem fel benne, ami egy 15 darabos készletnél elenyésző szám. A szálak nagyon puhák, mióta nálam vannak, azóta még nem hullajtottak szálat magukból.

You May Also Like

11 megjegyzés

  1. Én is imádom az ecseteket, abból sosem lehet elég, és ez a szett nagyon jól összerakott készletnek tűnik. Még az is lehet, hogy később kipróbálom én is :)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Valóban az, mióta nálam van csak ezt használom :)

      Törlés
  3. Nah, ez a lökés kellett nekem, hónapok óta le van mentve a JESSUP készlet ebayen.. :D
    most aztán feladtad a leckét. :D
    Megint bővülök majd ecset téren úgy néz ki. :D haha

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hiba volt nem megrendelni eddig :D De tényleg. Szuper kis szett. :)

      Törlés
  4. Miért nincs videó ilyen régóta? :( hiányoznak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 2 ünnep között kicsit elhanyagoltam a videózást, utána pedig vizsgák miatt maradt ki, most szombaton viszont reményeim szerint érkezem a 2015-ös év kedvenceivel :)

      Törlés
  5. Bocsi, hogy ilyen "régi" poszthoz írok, de ehhez kapcsolódik:) Még egyszer az instádon láttam ebay-es RT ecseteket, arról nincs poszt, vagy nem lesz? vagy van, csak vak vagyok? :O :$ Bocsi :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nem, nem vagy vak. Én vagyok lusta :D Ígérem, hogy április első hetében megírom róla a bejegyzést :)

      Törlés